onsdag 13 augusti 2008

McCain is our Churchill

En artikel på Real Clear Politics som hyllar McCains förhållningssätt till Putins Ryssland, i motsats till Bushs naiva syn på den Ryska jätten.

http://www.realclearpolitics.com/articles/2008/08/mccain_is_our_churchill.html

Om man vill göra en parodi på Bush så skulle man kunna säga att Bush var den snälle men naive presidenten som trodde att alla andra politiker var lika snälla och naiva som han själv; presidenten som hävdade att islam var fred och att islamistiska terrorister i själva verket inte var muslimer, och att Ryssland var en stor med snäll nallebjörn, och att de ryska tanks som invaderade Georgien i själva verket inte var riktiga ryssar :) Detta eftersom Bush ju sett in i den Ryska björnens ledare och fått en blick av hans själ och däri sett en pålitlig man. En man i vars ögon McCain också blickat och däri sett KGB.

Sägas bör dock att jag inte alltid är kritisk till Ryssland. Te x så motsätter jag mig Kosovos självständighet från Serbien - eftersom Kosovo, till skillnad från Georgien, aldrig varit något muslimskt land. Tvärtom har Kosovo varit en del av urkristendomens äldsta områden - och att en muslimsk minoritet som invaderade landet på typ 1300-talet nu av Väst ska tillåtas få ett eget styre i det kristna land de en gång i världen tog med våld, är helt förkastligt. USA förespråkade Kosovos självständighet, Ryssland motsatte sig den. I det fallet håller jag med Ryssland. Dock bör sägas att jag anser att Ryssland nästan alltid handlar utifrån direkta nationella och inte ideologiska intressen, medan USA (för närvarande åtminstone) handlar mer utifrån ideologiska övertygelser än alltid specifikt nationella intressen.

Inga kommentarer: