fredag 29 augusti 2008

McCains nya VP spekulationer

Jag skrev häromdagen att McCain bestämt sig vem som blir hans VP och att det förmodligen lutar åt Romney. McCain själv förnekade dock igår att han bestämt sig - och nu går spekulationerna vidare. En ny tänkbar kandidat är Alaskas kvinnliga och blott 44-åriga guvernörska Sarah Palin (Läs Wikipedias artikel om henne här). Hon är Alskas första kvinnliga guvernör och dessutom mycket populär. Hon är tydligt pro-life, och skulle förmodligen tilltala såväl konservativa som evangelikala inom det Republikanska partiet. Det faktum att hon också är ung och kvinna gör dessutom att hon kanske även skulle tilltala oberoende och kvinnliga väljare i högre utsträckning, trots sina konservativa åsikter (något Mitt Romney förstås inte skulle göra). Det finns dock två frågetecken kring henne: dels att hon faktiskt är relativt oerfaren. Vilket ju är McCains huvudkritik mot varför Obama inte bör bli president - samt att det inte är säkert att Sarah Palin själv är helt villig att bli VP.

Jag har läst lite om henne förut och vad hon och McCain än väljer i detta avseende så utgör hon definitivt en del av Republikanernas framtid. Hon, tillsammans med Bobby Jindal 2012 eller 2016 - i kombination med ett uppfräschat Republikanskt budskap skulle kunna forma en ny modern Republikansk generation.

Men för att stanna kvar här och nu; hon finns med på McCains VP-lista. Om det blir hon återstår att se.

Som lite övrig kuriosa kan sägas att de på ABCNEWS just förklarade att Joe Lieberman är en ortdox jude, som pg a sin tro inte kampanjar på sabbaten. Det trodde jag faktiskt inte - men så sa de :)

Här är en nyhetssändning från Yahoo News som behandlar de ovan omskrivna sakerna:

http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=9495361&ch=4226716&src=news

Inga kommentarer: