torsdag 11 februari 2010

Bill Clinton hjärtopererad i New York

President Bill Clinton hjärtopererades tidigare idag i New York, efter det att han känt av bröstsmärtor och åkt till sjukhus. Hans stab släppte ett meddelande som citeras i SVD:

”I dag blev president Bill Clinton intagen på Columbia Campus of New York Presbyterian Hospital efter att ha känt obehag i bröstet” uppgavs i uttalandet som hans rådgivare Douglas Bend sänt till medier, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

”Efter ett besök hos sin hjärtläkare, genomgick han en behandling för att placera två stentar i ett av hans kranskärl”.


Hans hustru Hillary Clinton fick veta om sin makes incident efter ett möte med president Obama i ovala rummet, och begav sig i onsdags eftermiddag till New York, skriver New York Times om saken.

MSNBC har här ett inslag om operationen som var lyckad:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



2004 gjorde Bill Clinton en by-pass-operation. När jag och Erik under den hösten bevistade ett av dåvarande demokratiske presidentkandidat John Kerrys kampanjer, så talade president Clinton för Kerry på ett möte i Philadelphia i slutet av oktober, där han bl a förklarade ungefär att om inte närvaron av så många jublande demokrater var bra för hans hjärta, så visste han inte vad som skulle vara bra för det. I det avseendet så har dock det här året hittills knappast varit det bästa för hans hjärtproblem. Men förhoppningsvis hittar han andra aktiviteter som kan hjälpa honom att återhämta sig så snabbt som möjligt. Clinton må ha ett bräckligt hjärta, men han har samtidigt ett varmt sådant - vilket stora delar av hans aktiviteter efter sin tid i Vita Huset bevisat, och som nu visas inte minst i samband med Haiti-jordbävningen.

Se även tidigare inlägg:

Bill Clinton om sjukreform och ny kurs efter 1994 20100121

Bush och Clinton på CBS News 20100118

Inga kommentarer: