lördag 26 juni 2010

Blago vs USA - del 3: Banden spelas upp

Under Rod Blagojevichs 1,5 års pr-turné där han medverkade i alla möjliga sammanhang från seriösa intervjuer med kända journalister till reality-såpor och underhållningsprojekt så var en av hans återkommande kommentarer gällande den uppkommande rättegången att "alla band skulle spelas upp." Han menade att om detta gjordes så skulle sammanhanget ge förklaringar till många av de saker han anklagats för att ha gjort.

Nu har domaren låtit banduppspelningen börja - och mycket har spelats upp som inte kommer att skicka Blagojevich till fängelse (bråk med sin fru, svordomar, dåliga skämt etc). Men där finns också en del saker av mer tvivelaktig karaktär där Blagojevich uttryckligen förklarar att han tänker försöka "sälja" Obamas senatsplats i utbyte mot någon slags ministerpost i Obama-regeringen (eller FN-ambassadör). Eftersom så inte skedde så är dock den juridiska frågan om det är olagligt att tala om att göra något olagligt eller om själva affären också måste ha gått igenom? Andra frågor är om någon i Vita Husets stab, som te x Rahm Emanuel pratade med Blagojevichs medarbetare om saken?

MSNBC har här ett inslag om banduppspelningen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här har Fox News ett inslag om ljudklippet när Blagojevich tydligt berättar om sina motkrav gällande senatplatsutnämningen:



Se även tidigare inlägg:

Blago vs USA - del 2: Vänner ställs mot varandra 20100617

Inga kommentarer: