söndag 17 oktober 2010

1 av 3 amerikaner stöder te-party-rörelsen

En ny undersökning visar att 1 av 3 amerikaner stöder te-party-rörelsen, något MSNBC här har ett inslag om:



Ett så starkt stöd för te-party-kandidater bådar inte gott för demokraterna. Politico har också här en artikel om hur te-party-kandidaterna skramlar ihop avsevärt mer pengar än sina demokratiska motståndare.

Om 1 av 3 amerikaner stöder te-party-rörelsen så kan man fråga sig hur trovärdig nidbilderna av te-party-rörelsen som framförs av såväl liberal amerikansk som vänstervriden svensk media verkligen är?

1 av 3 amerikaner är inte rasister (och helt uppenbart är många inom te-party-rörelsen svarta) - 1 av 3 amerikaner är inte ens militära hökar (te-party-rörelsen präglas snarare av drav av isolationism snarare än interventionism). Likväl skildras te-party-rörelsen på många håll utifrån just sådana premisser där de mest extrema deltagarna lyfts fram. Något som är lika trovärdigt som om man som konservativ skulle lyfta fram kongressman Alan Grayson som mönsterbildsexempel på en liberal - trots att olikheterna mellan denne och te x president Obama (eller Ted Kennedy eller Rachel Maddow eller andra liberala representanter) är enorma.

Se även tidigare inlägg:

Svarta republikaner på frammarsch 20101014

Inga kommentarer: