torsdag 21 oktober 2010

Bush får stående ovationer på Texas Universitet

Tidigare president George W. Bush talade i tisdags på University of Texas inför en fullsatt församling på 2000 utsålda platser. Han välkomnades med stående ovationer och en person i publiken ropade "Bring back Bush!"

Bush talade om tiden i Vita Huset, tiden efter, vad han lärt sig och om hans bok "Decision Points" som släpps den 9 november och om vilken han skämtade:

“This will come as a shock to some people in our country who didn't think I could read a book, much less write one,”


I talet framkom dock att Bush varit en flitig läsare i Vita Huset, där han haft Abraham Lincoln som ett av sina stora föredömen - utan att han fördenskull jämförde sig själv med Lincoln - och under sin tid i Vita Huset läst 12 Lincoln-biografier. En av de saker där han som president tog efter Lincoln var gällande hur han behandlade soldaterna, där han såg det som sin plikt att möta de fallnas anhöriga. Han förklarade också att kombinationen av att läsa historia samtidigt som man skapde historia var intressant och sa att han ansåg Lincoln vara nationens främste president - Lincoln var en man med en vision, som ville se ett enat land och som ansåg att alla människor var lika inför Gud.

“It's interesting to be making history and reading history,” he said. “I think he's the country's greatest president.”


Gällande sin egen bok förklarade han vad boken inte var - vare sig en dömande bok eller en självrättfärdigande sådan:

“It's not a judgmental book,” he said. “It's not a Bush is cool (book).”


Han talade också om sin relation med sin far George Herbert Walker Bush och sa att hans far var en kärleksfull man med stor respekt, och att fadern aldrig kritiserade honom under hans presidentskap. Han förklarade att han själv snarare fick uppmuntra fadern när denne blev frustrerad över vad han betraktade som massmedias kritik mot sin son.

Bush förklarade också att USA befann sig i en kamp av ej tidigare skådat slag:

“I believe this country is engaged in an ideological struggle of a kind we have never seen before,”


Rodney H. Mabry, talesman för eventet, gav Bush en UT Tyler Patriots baseball-tröja och kallade Bush för den “most determined, principled, compassionate and successful” president landet någonsin haft.

Här har MSNBC också ett kort inslag om händelsen:



Källa: TylerPaper

Se även tidigare inlägg:

Bush skänker pengar till Ben Quayles kampanj 20101020

Bushs "Decision Points" i särskild e-version 20101010

Inga kommentarer: