torsdag 18 november 2010

Bush talar på University of North Texas

Tidigare president George W. Bush talade igår inför 7 000 människor vid University of North Texas i Denton, Texas.

Bush talade om sitt presidentskap, livet efter Vita Huset och om sin bok "Decision Points", som handlar om beslut han fattat både i livet och i Vita Huset. Gällande att fatta beslut gav han publiken ett råd:

"Don't be afraid to admit a shortcoming – plenty of people will be willing to help you,"


Gällande det nya livet i Dallas så berättade han att när kom till sitt hem i Dallas för snart två år sedan så slog det honom att han inte gått omkring i ett bostadsområde på mer än tio år - och påminde om att ta vara på de små sakerna i livet:

"Take advantage of those simple things," sa han. "Barney [hans skottska terrier] had never walked in a neighborhood."


Bush talade förstås också om sin politik - 9/11 etc. Utanför hade omkring 40 personer samlats för att demonstrera mot den tidigare presidenten och där inne lyfte några personer upp en dekal i protest mot Bush.

"Freedom of speech is a beautiful thing," kommenterade Bush när gruppen eskorterades därifrån.

I slutet av talet hölls också en frågestund ledd av universitetets president V. Lane Rawlins. En av frågorna kom från en sjätteklassare som bad om råd hur han skulle göra för att bli president, varpå Bush skojade och sa att han borde gifta sig smart, för att sedan ge ett mer seriöst råd och förklara att sjätteklassaren inte borde planera för det utan låta livet ha sin gång. "Don't be afraid to take risks," sa Bush.

Källa: Dallas News

Se även tidigare inlägg:

Bushs uppföljningsintervju hos Sean Hannity 20101117

Byggnationen av Bush-Centret invigs 20101116

Inga kommentarer: