måndag 28 februari 2011

Pöbelpack i Wisconsin angriper Fox-reporter

Mike Tobin för Fox News är en av de reportrar som rapporterar från Wisconsin. Här blir han angripen av en grupp demonstranter som ropar "Fox News lies!" i bakgrunden och helt enkelt täcker för kameran så att reportern tvingas sluta rapportera.

De här demonstranterna drog själva tidigare paralleller till Egypten, och jämförde sig själva med demonstranterna som demonstrerade mot Mubarak. De metoder de nu använder sig av i kombination med hatpropagandan mot guvernör Scott Walker, gör emellertid att parallellen mellan dessa vänsteraktivister och Egypten är mycket närmare den fd egyptiska regimen än demonstranterna på Kairos gator:



Eftersom MSNBC:s Ed Schultz gjort sig själv till vänsteraktivisternas främste språkrör så är det förmodligen förståeligt att de ogillar Fox News. Ljuger Fox? Knappast - de brukar inte ljuga - vilket förövrigt också gäller liberalerna på MSNBC. Däremot har många på Fox News ståndpunkten att Wisconsins står inför ett stort budgetunderskott, att fackföreningarna har gigantiska förmåner och att något måste göras åt saken. Men det är en politisk meningsskiljaktighet - inte en lögn, och den skillnaden är enorm. Däremot ljög helt uppenbart en av dessa vänsteraktivister häromdagen i ett riggat telefonsamtal med guvernör Scott Walker.

Sådana här handlingar stjälper dock givetvis i längden saken de kämpar för. Kan någon minnas när te-party-aktivister försökt kväsa en reporter på öppen gata? Eller te-party-aktivister som ropat "CNN lies!" eller dylikt?

Se även tidigare inlägg:

FNS: Fackföreningarna i Wisconsin 20110227

Inga kommentarer: