fredag 20 maj 2011

Lite Hamas-propaganda

Hamas är en terrororganisation med stort inflytande över stora delar av den palestinska befolkningen. En sak som sällan talas om här i Sverige är den arabiska antisemitismen. Hamas är emellertid väldigt bra på att sprida antisemitisk propaganda. Här är några exempel.

Här är ett barnprogram från 2008 som sändes på Hamas Al-Aqsa-TV. En propaganda som påminner om nazisternas och som alltså i vår tid används för att hjärntvätta palestinska barn:



Här är ett annat klipp, från 2009 - i ett annat av Hamas "barnprogram". Ta en titt på detta och tänk på vad som för närvarande diskuteras (1967 års gränser, palestiniernas rätt att återvända, etc):



Vad händer med barn som ser sådan här smörja?

Jo, detta. Här är en flicka som med stor säkerhet växt upp med den här typen av propaganda (obs: klippet är från år 2000):



Och här är ett annat klipp från 2004:



Orsaken till att Hamas inte lyckats förinta Israel beror inte på att de saknar viljan att göra detta. Det beror på att Israel i militärt avseende är överlägset, och att inga folk eller grannländer längre tror att de snabbt och enkelt kan besegra Israel och "kasta judarna i havet". Men viljan finns onekligen kvar - inom Hamas, Hezbollah, och alla andra förespråkare av militant islamism. Från dessa kan man inte köpa "land mot fred" - de har nämligen en teologi och en ideologi som inte vill ha fred med judar, utan seger över dem. Som inte vill ha "två stater" utan -en- islamisk stat.

President Obama saknar tyvärr (likt många europeiska politiker) förståelse för djupet i konflikten ifråga och är naiv i förhållande till radikal islam. Palestinierna och israelerna är inte jämbördiga motparter som båda egentligen vill ha fred men där något oförklarligt missförstånd gjort att de legat i bråk i 60 år. Det hade varit önskvärt om det vore så enkelt, men det är helt enkelt inte så.

En president som faktiskt förstod det, men samtidigt också förstod palestiniernas legitima behov av ett eget land var USA:s förre president George W. Bush, och efter att ha sett klippen ovan rekommenderar jag Bushs tal på denna länk, som han höll inför Knesset när Israel firade 60-års jubileum 2008. Ta en titt - det är en viss skillnad i attityd i jämförelse med USA:s nuvarande (välvilliga men naiva) president.

Se även tidigare inlägg:

Obama och Netanyahu om sitt möte i Vita Huset 20110520

Inga kommentarer: