tisdag 30 augusti 2011

Debatten om Rick Perrys intelligens

En debatt har uppstått om Rick Perrys intelligens. Politicos Jonathan Martin har här en artikel med den insinuerande rubriken "Is Rick Perry dumb?" År 2000 hade USA en annan presidentkandidat från Texas som också avskrevs som "dum" pg a dennes dialekt och rättframma personlighet - men som tiden bevisade var en av USA:s mer skärpa och visionära presidenter.

Rick Perry verkar nu bemötas med samma argument som sin företrädare. Något Fox News här uppmärksammar:



Jag kan inte överdrivet mycket om Rick Perry (till skillnad från George W. Bush) - min personligen största fråga handlar snarare om i fall Rick Perry är äkta. Är hans övertygelser äkta? Är hans ståndpunkter äkta? Är hans utspel gällande religion, klimatförändringar etc äkta?

Med George W. Bush visste man med säkerhet att denne trodde på de saker han sa. Med Perry är det inte riktigt lika lätt att veta om han själv verkligen tror på allt han så grandiost proklamerar. Svaret på den frågan anser jag utgöra den mest distinkta skillnaden mellan Perry och Bush. Däremot är svaret överflödigt gällande huruvida Perry skulle bli en bättre president än Obama eller ej.

Här har Sean Hannity också ett inslag om anklagelsen och ger exempel på de otaliga gånger Obama trasslat till sina ord (vilket han gör mycket oftare än Bush gjorde - och till skillnad från Bush så är Obama extremt dålig på att hålla spontana tal):



Här är ett inlägg jag skrev om Obama och dennes otaliga taltabbar vilket fortfarande inte förmått media att ställa frågan om Obama är dum eller ej - vilket borde ha varit det enda konsekventa att göra. Obama är förstås inte nödvändigtvis dum, men däremot är han en pseudo-intellektuell akademiker som låter smart även när han säger eller gör rent befängda saker. Sådana har USA fått nog av, och förhoppningsvis blir han om ett år ersatt av Rick Perry.

Se även tidigare inlägg:

Rick Perry och avrättningarna i Texas 20110828

----------------

Lite nödvändigt onödigt Obama-vetande 20110531

1 kommentar:

Gustav Lundblad sa...

Hannity är pinsam som vanligt.

Obama må vara pseudo-intellektuell och ha ett stort ego och välsmort munläder som främsta egenskaper, men han är knappast dum. Frågan är dock hur man ska klassificera Perrys kommentarer om evolutionsteorin och global uppvärmning. Antingen är de oinformerade, dumma eller oärliga. Ungefär som hans snack om att Obama "inte älskar USA".

Trots det ser jag nog hellre honom som president än Obama.