söndag 28 augusti 2011

Jeb Bush om kandidaterna inför 2012

Det har talats en hel del om de dåliga vibbarna mellan Bush- och Perry-lägren. En konflikt som i första hand tycks utspelas mellan de två politikernas kampanjteam - medan såväl Bush som Perry överlag verkar ha en god relation.

Här talar Georg W. Bushs lillebror Jeb Bush - som själv var guvernör i Florida samtidigt som Perry var guvernör om Rick Perry - om valet 2012 och vad han vill se i en republikansk kandidat. Jeb förklarar att den republikanske kandidaten måste kunna lägga fram egna förslag och inte bara attackera den sittande presidenten, det måste också vara en kandidat med karaktär som kan ta kritik - eftersom detta kommer att bli en riktigt ful valkampanj - och det måste också vara någon som är optimistisk och kan uppvisa något som denne har åstadkommit.

Han säger sedan att han gillar Rick Perry som gjort mycket i Texas och Mitt Romney som uppnått mycket i den privata sektorn och även var en bra guvernör. Och även Jon Huntsman. Alla dessa tre skulle i ett allmänt val kunna vinna över Obama, menar Bush. Däremot nämner han inte vare sig Michele Bachmann eller Ron Paul.



Se även tidigare inlägg:

Jeb Bush om naturkatastroferna på östkusten 20110824

Inga kommentarer: