fredag 16 september 2011

Jimmy Carter intervjuas av Rachel Maddow

Fd president Jimmy Carter intervjuas här av Rachel Maddow där han talar om såväl valen 1976 och 1980 - och det faktum att kandidaterna på den tiden inte samlade in kampanjpengar, vilket numera är omöjligt att tänka sig i USA:s politiska val. Han talar sedan om dagspolitiska frågor och Barack Obamas omvalsmöjligheter.

I sedvanlig ordning tar han åt sig själv och det demokratiska partiet äran för alltför mycket och lägger i sedvanlig ordning skulden på allt som är fel på Ronald Reagan och republikanerna. Likväl är intervju intressant. Jimmy Carter är till åren kommen och talar om en tid när många av dagens uppväxande politiker knappt var födda.

Del 1: Om kampanjpengar och partisamarbete:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Del 2: Om Ronald Reagan och religion:

Och här talar Jimmy Carter, som trots allt var söndagsskolelärare även som president och karaktäriserad sig själv som en evangelikal kristen för någon annan om hur den evangelikala högern vände sig mot honom pg a att han tydligt separerade tro från politik och hur Ronald Reagan kritiserade honom utifrån en simpel kampanjretorik. Han förklarar också att han gärna ser Mitt Romney vinna den republikanska nomineringen (eftersom han inte tror att någon kommer att besegra Obama) - för att han anser att det skulle kunna bidra till att bryta anti-mormonismen i landet, tron bör inte vara en vägande faktor förklarar han:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

Hillary Clinton nobbar Jimmy Carter efter besök i Nordkorea 20110518

----------------

Rick Perry på Jerry Falwells universitet 20110916

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

Inga kommentarer: