lördag 24 september 2011

Obama - videovecka 139

President Obama talar denna vecka om behovet av att stärka det amerikanska utbildningssystemet. Att göra detta är direkt sammankopplat med den amerikanska ekonomin och de amerikanska arbetarnas möjligheter att konkurrera internationellt.

USA har som nation ansvaret att se till att alla barn utbildas. Därför bör The American Job Act godkännas. Men hela skolsystemet måste reformeras - vilket man börjat göra med Race to the Top, där man belönar de mest innovativa delstater som lyckas med att höja elevers prestation. Ett system som låter delstaterna själva - Inte Washington - utveckla sina system.

Han förklarar vidare att han också bett kongressen att reformera No Child Left Behind efter samma principer. NCLB:s mål var hedervärda, men erfarenheten visar att lagen har brister och har inneburit att lärare undervisar specifikt inför proven och att ämnen som historia och vetenskap hamnat på sidan om. För att undvika att få sina skolor stämplade som misslyckade har somliga sänkt sina krav, vilket inneburit ett "race mot botten".

I åratal har man känt till dessa problem, men Kongressen har inte agerat, därför har han själv agerat. Nu kommer delstaterna att få mer flexibilitet som kommer att gynna studenter över hela landet och åter göra det amerikanska utbildningsväsendet världsledande.



Se även tidigare inlägg:

Obama - videovecka 138 20110917

-------------

Obama nedmonterar No Child Left Behind med exekutiv order 20110923

Inga kommentarer: