lördag 8 oktober 2011

Pro-Perry-pastor kritiserar Romneys mormonism

Robert Jeffress - en pro-Perry-baptistpastor från Texas har förklarat att medan Perry är en riktig kristen så tillhör Mitt Romney en icke-kristen kult - valet handlar således om ett val mellan en kristen och en icke-kristen kandidat. Här har Chris Matthews ett klipp med uttalandet:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Pastor Jeffress ombads också av CNN att förklara sitt uttalande mer detaljerat, där han i princip helt och hållet fastslog ännu tydligare att han tyckte precis det han tidigare hade sagt:



Att prat som detta skulle uppkomma någon gång var inte oväntat. Pastorer som Robert Jeffress borde av historien och av valet 2008 ha lärt sig att uttalanden som dessa inte hjälper kandidaten ifråga som de stöder. Det har han inte (och inte heller det var särskilt oväntat).

Det mest intressanta i denna valcykel ifråga om Romneys mormonism är egentligen främst om Barack Obama (om Romney skulle bli republikanernas kandidat) också skulle anspela på saken. I största möjliga utsträckning skulle han det nog inte - men om han däremot hamnade i ett desperat opinionsläge skulle han det förmodligen.

Källa: MSNBC

Se även tidigare inlägg:

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

-------------------

RCP:s analys av Romney och mormon-faktorn 20110607

Inga kommentarer: