onsdag 28 december 2011

Perry nu mot aborter även vid våldtäkt och incest

Det pågår för närvarande en intensiv kamp om de socialkonservativa och evangelikala väljarna i Iowa. Rick Santorum som blev den förste att besöka delstatens alla valdistrikt beskrev här om dagen valet i Iowa som tre olika val: dels ett libertarianskt val han förklarade att Ron Paul skulle vinna. Dels ett moderat val mellan Gingrich och Romney. Och dels ett val bland de konservativa väljarna mellan honom själv, Bachmann och Perry. Oavsett huruvida den beskrivningen stämmer eller ej så är det i första hand de tre sista (men även Gingrich) som fiskar efter de evangelikalas och de strikt socialkonservativas röster.

Rick Perry motsätter sig likt alla andra kandidater aborter. Men igår förklarade han att han fått en ännu hårdare syn på sitt abortmotstånd och att han nu motsätter sig aborter även vid fall av våldtäkt och incest. Ett ställningstagande han kom fram till efter att ha sett den av Mike Huckabee producerade filmen "Gift of Life" från 2008.

Perry förklarade att han rördes av en kvinna som introducerade filmen på ett event i Des Moines tidigare i december:

"She said, 'I am the product of rape.' And she said 'my life has worth,'" Perry said of his exchange with the woman. "It was a powerful moment."


Perry gjorde uttalandet på en kampanj i Osceola, Iowa i samband med att pastorn Joshua Verwers från Full Faith Christian Center uppmärksammade att Perry hade undertecknat ett Personhood USA-löfte där han (precis som Rick Santorum, Michele Bachmann, Newt Gingrich och Ron Paul) lovade att motsätta sig aborter "without exception and without compromise."

Här är trailern till Huckabees film:



Det återstår att se huruvida denna förändring hjälper Perry politiskt eller ej. Pastorn var till en början skeptisk till Perrys skifte men sa till slut:

"I do believe it was a sincere answer and that he has converted his position and that he would support personhood,"


Min egen syn på Perry är att han - även om man kan vara kritisk till hans ståndpunkter i sig - är en av de rakaste kandidaterna, som faktiskt säger vad han tycker rakt ut om han väl tycker något, utan att vrida och vända på sakerna som de andra kandidaterna (bortsett från Ron Paul) gör för att framstå på det sätt de anser uppfattas bäst.

Källa: MSNBC

Se även tidigare inlägg:

Ny Perry-ad: Anita Perry om sin make 20111223

Inga kommentarer: