lördag 14 april 2012

Romney, Santorum, Gingrich på National Rifle Associations konferens

USA:s vapenägarorganisation National Rifle Association (NRA) håller för närvarande i St. Louis, Missouri, sitt 141 konvent. Och såväl Mitt Romney som Rick Santorum och Newt Gingrich talade på konferensen.

Mitt Romney har en tudelad historia i förhållande till NRA och har inte alltid varit deras varmaste anhängare. I sin senatskampanj 1994 sa Romney:

"I don't line up with the NRA,"


Han har också under kampanjevent både i år och 2008 visat att det här med jakt inte är hans starkaste sida och hans förhållande till det andra konstitutionstillägget när han var guvernör i Massachusetts har kritiserats av vapenförespråkare. På NRA-konventet gjorde Romney dock tydligt att han skulle bli en mycket närmare vän till NRA än president Obama och sa:

"We need a President who will stand up for the rights of hunters, sportsmen, and those seeking to protect their homes and their families. President Obama has not; I will,"


Här är Mitt Romneys tal där han introduceras av sin hustru Ann:



Och här är hela Newt Gingrichs tal:



Och här är hela Rick Santorums tal - ett tal där han förklarar att han kommer i skuggan av sin avslutade presidentkampanj men att han likväl ville komma:



UPPDATERING:

Det var inte bara de republikanska kandidaterna som talade. Här talar också fd FN-ambassadör John Bolton:



Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 18: Wayne LaPierre 20120212

Obama vill undvika vapenfrågan 20111126

Inga kommentarer: