torsdag 27 september 2012

Benjamin Netanyahus tal inför FN

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu talade idag inför FN - och förklarade där det för alla människor och grupper livsbejakande samhälle Israel representerar, och konstaterade att Israel önskar fred. En dag kommer fred också att bryta igenom i mellanöstern genom upplysningens framsteg.

Fortfarande finns dock fanatism - och även om denna kommer att besegras, så är frågan hur många liv som kommer att tas innan detta sker. Inget hotar framtiden mer än ett kärnvapenbestyckat Iran.

Netanyahu förklarar sedan de många grymheter den iranska regimen stått för och grymheter och terrorism de fortfarande stöder, och förklarar sedan faran med ett iranskt kärnvapen. Ett sådant skulle inte kunna hållas i schack på samma sätt man gjorde med Sovjetunionen, pg a att sekulära marxister ser världen på ett annat sätt än islamistiska extermister. Ayatollorna i Iran skräms inte av Mutually Assured Destruction - de lockas av det.

Det internationella samfundet har länge försökt förhindra ett iranskt kärnvapen med hjälp av såväl diplomati som sanktioner. Detta har haft effekt - men det har inte räckt till. Det finns nu bara kvar ett fredligt sätt att stoppa Iran från att skaffa ett kärnvapen, och det är att dra en tydlig röd linje, som säger hit men inte längre. Sådana linjer leder inte till krig, de förhindrar krig.

Här är Benjamin Netanyahus tydliga och mycket viktiga tal:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

Obamas tal inför FN 20120925

Huckabee: Hot mot Israel är hot mot USA 20120925

Inga kommentarer: