måndag 17 september 2012

Väljarna underkänner Romneys ambassad-attack-respons

En ny opinionsundersökning visar nu att den amerikanska allmänheten ger Romney underkänt för sin respons på attacken mot den amerikanska ambassaden i Libyen där ambassadör Chris Stevens med kollegor dödades.

Undersökningen som är gjord av Pew Research Center visar att bara 26% av dem som kände till händelsen i Libyen gav Romneys respons godkänt. Vilket kan jämföras med de 45% som ansåg att Obama agerat bra.

Siffrorna var dock väldigt partiska, där demokrater stödde Obama och republikaner Romney. Men de oberoende väljarna ansåg dock 44% av dessa att Obama agerat bra, mot bara 23% av dessa som godkände Romneys respons.

Statistik som i stor utsträckning antyder att Romney hanterade händelsen illa. Sedan dess har andra spörsmål dock uppstått. Bland annat en konflikt där Obama-administrationen och dess FN-ambassadör Susan Rice hävdar att attacken mot ambassaden i Libyen skedde pg a spontant arga demonstranter, något libyska myndigheter menar inte var fallet, attacken var planerad och berodde på krafter som kommit utifrån in till Libyen.

Oavsett den saken, blev Romneys utrikespolitiska kompetens dock inte stärkt i den amerikanska allmänhetens ögon, och han har nu försökt återfokusera på ekonomin igen.

Källor: Politico, Fox News

Se även tidigare inlägg:

Kort reflektion: Utrikespolitik nu en faktor i valet 2012 20120914

Inga kommentarer: