fredag 19 april 2013

De två gärningsmännen identifierade

De två gärningsmännen, varav den ene sköts till döds av polis, är nu identifierade. Det rör sig om två bröder med rötter i Tjetjenien, och myndigheterna utreder eventuella kopplingar till the Islamic Jihad Union of central Asia.

Den ene brodern var Tamerlan Tsarnaev, en man i mitten av tjugoårsåldern, och den man som dödades av polis i eldstrid. Den yngre brodern, som ännu inte är tillfångatagen, är 19 och heter Dzhokhar A. Tsarnaev, härrörande från Cambridge, Massachusetts.

Tamerlan Tsarnaev sysslade med boxning och Martial Arts, och mycket tyder på att han var muslim. På ett internet-forum skrev han 2011:

“The more you know about hell, the more you want stay away from sins and keep asking Allah(s.w.t.) for forgiveness.’


Den yngre brodern Dzhokhar, tog 2011 examen på Cambridge Rindge and Latin School, och var med i skolans brottarlag. Han var en tyst person, och ingen i hans skola misstänkte honom för att kunna göra något likt detta:

“There was no evidence that would lead any of us to believe that he would be capable of this" kommenterade en av hans vänner.


Båda bröderna har någon slags militärbakgrund, och kom till USA med sin familj 2002-2003. Här har NBC ett inslag om saken:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här har CNN också ett klipp från en person som verkar ha snappat upp skottväxlingen mellan polisen och den äldre brodern:



Källor: NBC News, Washington Post, SVD

Se även tidigare inlägg:

En misstänkt bombman dödad, en annan på flykt 20130419

Inga kommentarer: