måndag 1 april 2013

Svart och vit vapen- och porr-statistik

Synen på vapen skiljer sig i stor utsträckning mellan svarta och vita, där svarta i mycket högre utsträckning är för tuffare vapenlagar än vita. 78% svarta amerikaner anser att nationen behöver hårdare vapenlagar, mot 48% av de vita medborgarna.

Orsaken till detta är lätt att hitta i statistiken. The Economist nämner här en rapport från Washington Post som visar att mord utförda med skjutvapen drabbar 151 offer per miljonen, i jämförelse med vita där (i jämförelse) 15 per miljonen drabbas. Och jämför man olika delstater med varandra är dessa skillnader ännu tydligare. I delstater som Idaho, Wyoming och Utah är mord med skjutvapen på vita mindre än 10 per miljonen vita, medan i te x Missouri är vapenmordsstatistiken för svarta hela 308 per miljonen svarta.

Det ökade stöd som fanns för hårdare vapenlagar efter massakern i Connecticut innan jul, men som nu har minskat - beror på att stödet för hårdare lagar ökade också bland vita efter dådet, och det är det stödet som nu börjat dala.

Annan statistik från porrindustrin visar förövrigt att vita porrstjärnor fortfarande drar sig för rasblandade sexscener med svarta män, en trend som dock verkar vara i förändring och med stor sannolikhet praktiseras utifrån åldrade porrfilmsproducenters krav, som förr manade/och fortfarande manar sina porrskådespelarflickor att göra rasblandad porr sist i sin karriär, då detta drog ner deras betalning. Smårasistisk porr-regissörs-moralism således.

Källor: Economist, Daily Beast

Se även tidigare inlägg:

Amerikaner migrerar till konservativa delstater 20130401

Inga kommentarer: