onsdag 1 maj 2013

Schwarzenegger för immigrationsreform

Obama har förlorat slaget om en bred vapenreform, härnäst står slaget om immigrationsreform - en reform betydligt fler republikaner är positivt inställda till. En av dessa är Arnold Schwarzenegger som startat ett policyinstitut - USC Schwarzenegger Institute for State and Global Policy, där han själv tillsammans med John McCain och många andra igår deltog på ett forum om immigration.

Schwarzenegger använde där sin egen livshistoria för att förespråka immigrationsreform, och berättade historien om hur han själv en gång kom till USA. När han var ung såg han USA som den enda plats att kunna förverkliga sina drömmar, och många av de illegala invandrarna är i USA av samma anledning:

"These are all very hardworking people. They have a dream. They want to make their dream a reality,"


John McCain manade för sin del sina partikamrater att rösta för en reform han själv länge förespråkat (han var Bushs främsta allierade 2007):

"we shouldn't have 11 million people washing around our country in the shadows."


Los Angeles borgmästare Antonio Villaraigosa, talade också han och förklarade att en legalisering av de illegala skulle ge ett stort uppsving för stadens ekonomi med nya företag etc. Och den demokratiske senatorn Michael Bennet förklarade att om jobbet inte blir gjort nu, så kommer det att ta mycket lång tid tills nästa gång.

Här har Politico också en artikel om hur ett förslag om att tillåta homosexuella amerikaner att ge sina icke-amerikanska partners green-cards som en del av immigrationsförslaget kan komma att få den redan nu bräckliga reform-koalitionen att spricka. Förslaget är infogat som ett led av påtryckningar från gay-aktivistgrupper men många republikaner i Representanthuset, som Marco Rubio, varnar för att om det förslaget infogas i reformen kommer reformen att falla.

Källor: Los Angeles Times, Politico

Se även tidigare inlägg:

Obamas presskonferens - Syiren, Guantanamo etc 20130501

Inga kommentarer: