lördag 27 juli 2013

Obama: Ho Chi Minh inspirerades av Thomas Jefferson

Såren från Vietnam-kriget har börjat läkas, och USA har numera ganska god relation med kommunistnationen. Vietnams president Truong Tan Sang besöker för närvarande USA vilket är välkommet. Men under en presskonferens gjorde Obama ett mycket häpnadsväckande uttalande, där han förklarade att Vietnams kommunistmartyr Ho Chi Minh inspirerades av ingen mindre än Thomas Jefferson - vilket Obama givetvis i alla avseenden har helt fel i. Här rapporterar Fox News om saken:



Obama är ingen kommunist, han är född i USA och ur ett globalt perspektiv en av världens bästa ledare. Men det här var förmodligen ett av hans mer korkade uttalanden någonsin, och visar på antingen en extrem vilja att vara inställsam, eller en extrem historielöshet. Bådadera är ungefär lika eländiga. Med Obamas resonemang så kan man förstås säga att bara Ho Chi Minh inspirerades av Thomas Jefferson, det gjorde i så fall i lika hög grad Timothy McVeigh och Anders Behring Breivik - och alla andra som i otaliga sammanhang citerat Jefferson i sina egna syften. Parallellen är ungefär lika verklighetsförankrad som att Ku Klux Klan skulle vara inspirerade av Jesus.

Tänk om Obama skulle ha sagt detta typ i oktober 2012, ett klipp man i så fall skulle ha kunnat varva med en Romney-ad där denne försvarade USA:s insats i Vietnam mot franska vänsterstudenter.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Thomas Jefferson: Author of America - Christopher Hitchens 20130413

Inga kommentarer: