torsdag 10 april 2014

CAIR stoppar hedersexamen till Ayaan Hirshi Ali

USA:s islamiska lobby-organisation CAIR har pressat Brandeis University att återta en tänkt hedersexamen till Ayaan Hirshi Ali, som också var tänkt att tala på universitetets examensdag. CAIR:s stämplande av henne som islamfob fick emellertid universitetet att backa. Här intervjuas Ibrahim Hooper från CAIR om kampen mot Ali.

Del 1:



Noteras kan alltså att Ibrahim Hooper från CAIR jämställer Ayaan Hirshi Alis islamkritik och dokumentär med om en nynazistgrupp skulle ha gjort en dokumentär om judar. Ett argument - som så många andra argument i den rätt löjliga debatt om islam som medvetet drivs av en västerländsk vänster (och en likaledes okunnig men mer naiv höger) - är löjeväckande, och också bygger på den felaktiga tesen att alla religioner är likadan. De som står för hat och intolerans i detta sammahang är givetvis CAIR, inte Ayaan Hirshi Ali, som här själv intervjuas om saken:

Del 2:



Här skriver Ayaan Hirshi Ali också i Time Magazine mer utförligt om sin syn på saken.

UPPDATERING: Här ännu ett inslag på Fox News om saken:



Och här ytterligare ett inslag om studenter på Brandeis University som kräver att Ayaan Hirshi Ali ska få sin hedersexamen och rätt att tala på universitetet:



Här ett annat inslag där situationen diskuteras och delar av det tal Ayaan hade planerat hålla citeras (något Ayaan Hirshi Ali här själv citerar i Wall Street Journal):



UPPDATERING 26 april: Ett nytt inslag på Fox där man gräver djupare i vad som ligger bakom Brandeis Universitys beslut:



Källa: CSM

Se även tidigare inlägg:

Honor Diaries - dokumentären om islamiskt hedersvåld 20140402

-----------------

Vår podcast om ämnet där den amerikanske islamkritikern Robert Spencer och den svenske islamologen Mattias Gardell intervjuas, och där jag beskriver den svenska- och västerländska islamdebatten sedan 2001 på ett balanserat men väldigt osvenskt sätt (och ett avsnitt som Lars Vilks här skriver några rader om).

Podd 15: Islamofobi och Militant Islam: Vad är farligast? 20121214

Inga kommentarer: