tisdag 12 augusti 2014

Obamas irakiska historierevisionism

Fox News tar här upp Obamas frånsägande av ansvar för ISIS uppgång, och hans historierevisionistiska syn på sitt eget tillbakadragande från Irak 2011:



Se även tidigare inlägg:

Iraks president utser ny premiärminister 20140812

För mer om detta:

Podd 39: Obamas utrikespolitik och det republikanska alternativet 20140429

Podd 21: Irakkriget ur en veterans perspektiv, George W. Bushs presidentcenter 20130520

Podd 0.1 - Ronie Berggren om kriget i Libyen, Irak och Occupy Wallstreet 20111027

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att skicka trupper till Irak igen kommer tveklöst att stärka dessa radikala muslimer i Mellanöstern, (dock en mycket liten promille som är radikala islamiska krigare i Mellanöstern !)
Obama är en klok man i detta fall !!
Men detta lär en högerradikal som du aldrig fatta, att radikalism skapas och frodas av Amerikas imperialistiska agerande i Mellanöstern, allt för oljans skull såklart !
Tack för ordet !

Ronie Berggren sa...

Så ligger det inte till, helt enkelt. Jag har läst alla de där vänsterböckerna utgivna på Ordfront, Leopard, och diverse andra vänsterförlag - inklusive grundinspiratörerna till vänsterförklaringar på amerikansk utrikespolitik, som Noam Chomsky.

De har fel.

Men det lär vara svårt att övertyga en person som redan tror på de där sakerna, och förmodligen fått sin bild av USA helt genom dessa, vilket gör att det nästan är omöjligt att förändra dessa tankevärld.

Men om du är åtminstone lite intresserad av ett vettigare perspektiv på Irak så rekommenderar jag min artikelserie "Irakkriget ur ett historiskt perspektiv". Inklusive poddarna som länkats i detta nlägg.

Tack för kommentaren :)