onsdag 24 september 2014

Dinesh D'Souza döms för brott mot kampanj-lagar

Den konservative debattören och aktivisten Dinesh D'Souza har dömts för brott mot kampanj-finansierings-lagar. Han erläggs 5 års övervakning och 30 000 dollar i böter. Han erkände att han dirigerat anställda att föra över 20 000 dollar till den republikanska senatskandidaten Wendy Long, i New York.

Här intervjuas han på Fox News om händelserna som lett fram till detta, där det konstateras att dessa saker händer hela tiden men att straffen i princip aldrig blir så här hårda - och att domen mot honom fälls pg a hans konservativa aktivism:



Dinesh D'Souza är en av de här konservativa aktivisterna som onekligen ingjuter inspiration i den konservativa rörelsen - men gör det populistiskt och ibland alldeles för - i mitt tycke - elakt och osakligt. Det är inte bra. Men det råder heller ingen tvekan om att konservativa i USA stigmatiseras och diskrimineras i olika sammanhang - något inte minst IRS-skandalen påvisat.

USA behöver sluta politisera allt. Politik är ytterst viktigt - men allt är inte politik och allt ska inte genomsyras av politik eller politiska meningsskiljaktigheter. Något både konservativa aktivister såväl som liberala domstolar och jurister behöver lära sig förstå.

Källa: Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

Om Dinesh D'Souzas film "America" 20140708

Inga kommentarer: