söndag 7 september 2014

Journalist torterades av judemördaren Mehdi Nemmouche

Den franske journalisten Nicolas Henin som hölls fången i Syrien tillsammans med en grupp andra fransmän från juni 2013 tills han blev fri (efter att den franska regeringen som inte har USA:s policy om att inte förhandla med terrorister, betalade lösensumma) i april i år (där han bland annat för en tid hölls fängslad tillsammans med de nu avrättade amerikanska journalisterna James Foley och Steven Sotloff) - berättar nu att han blev torterad av Mehdi Nemmouche - den franske jihadist som reste till Syrien, sen kom hem och i maj sköt ihjäl 4 personer på judiska museet i Bryssel, Belgien.

Mehdi Nemmouche har suttit arresterad i Frankrike sedan han greps efter mordet och är ett exempel på farhågorna som finns för de hemkomna jihadisterna. Bara från Frankrike har omkring 900 personer rest för att kriga i Syrien och omkringliggande områden. Här ett inslag på NBC från Henins vittnesmål om sin fångenskap där han bl a berättar att han inte såg Mehdi Nemmouche tortera någon annan utlänning än honom själv, men att han däremot såg hur han torterade lokala fångar:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Nicolas Henin säger också att han bevittnade hur den nu dödade amerikanske fången James Foley fick utstå extra brutal behandling pg a att denne var amerikan och pg a USA:s tydliga krig mot terrorismen.

För er som kan franska kan Nicolas Hénins hela artikel läsas här i LePoint.fr. De fd franska fångarna har hittills hållit låg mediaprofil för att inte försätta andra fångar i större fara.

Källor: CBC, ABC News, International Business Time, Daily Beast

Se även tidigare inlägg:

Tariq Ramadan om dödsskjutningen av judar i Belgien 20140531

Inga kommentarer: