tisdag 23 september 2014

USA inleder bombningar mot ISIS i Syrien

USA har nu, efter över 200 bombattacker redan utförda mot ISIS i Irak, också - tillsammans med arabiska allierade som Saudiarabien, Jordanien, Bahrain och Förenade Arabemiraten - i morse inlett bombningar mot ISIS också i Syrien, med staden Raqqa som är Islamiska Statens inofficiella huvudstad, som huvudmål. Här rapporterar Fox News:



Och här CNN:



En man i Syrien började också live-tweeta om bombningarna:



Han retweetade sedan en annan tweet om att CNN bekräftat de amerikanska bombningarna. Något Pentagons presschef John Kirby också bekräftade:

–Jag kan bekräfta att USA:s militär tillsammans med styrkor från allierade länder genomför en militäroperation mot IS-terrorister i Syrien, med en kombination av jaktflyg, bombplan och Tomahawk-robotar.


USA ska via FN också ha förvarnat Assad-regimen om att man ämnade bomba Raqqa - det återstår dock att se hur Assad-regimen kommer att reagera och ageras. Den syriska oppositionsledaren President al Bahra kommenterade dock välkomnande beskedet:

"
I natt har världen anslutit sig till vår kamp mot IS".


Här ett inslag också på NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här kommenterar kongressman Peter King också saken på Fox News:



UPPDATERING: En av av USA:s bombräder riktades även mot den nya terrorgruppen i Syrien - Khorasan. Något Fox News här rapporterar om:



Bye, Bye ISIS.

Källor: VOX, SVD, DN, USA Today, Fox News, Washington Post, New York Times

Se även tidigare inlägg:

Tony Blair: ISIS' ideologi måste också bekämpas 20140922

---------------

Khorasan - Syriens nya terrorgrupp 20140921

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack obama issis moste monteras bort det är terorister.....

Anonym sa...

Kvita hur mycket irakiska folk får hjälp dessa läger ändå alltid skuld på usa och israel det är otakaksama...hjärn tvätade från barna ålder .....

Ronie Berggren sa...

Ja, så är det. Men det gäller som tur är inte alla - och de som stöder demokrati och individuella rättigheter ska vi i Väst fortsätta stödja.