tisdag 13 januari 2015

Svensk moské-sajt köper konspirationsteorierna om Charlie Hebdo

Websajten Halmstad Moské - som drivs av föreningen Islamska barn- och kulturföreningen - skrev att attacken i Paris var en lögn. DN rapporterar:

I texten pekades flera orsaker ut som lögner: att polisen som filmats när han skjuts till döds inte blöder, och orimligheten i att de tre gärningsmännen lyckas ta sig så fort från staden och att det glömdes id-kort i flyktbilen.

”Ligger man skottskadad på gatan bör man blöda kraftigt, gör man inte det så borde något komma ut efter skott i huvudet på nära håll. Skjutvaptnet är även riktad åt fel håll...” står det i blogginlägget.


Det här visar att moské-representanterna i Halmstad går på den linje av konspirationsteorier, som alltid börjar florera i den globala foliehattsvärlden vid tillfällen som dessa.

UPPDATERING:

Här också Daily Mail om de muslimska konspirationsteorierna. Bl a Turkiets president Tayyip Erdoğan om att franska säkerhetsstyrkor skulle ligga bakom dådet, och betoning på att dådet utfördes av franska medborgare.

UPPDATERING:

Och här ett inslag på NPR om konspirationsteorier bland somliga muslimer i Frankrike om att Frankrike, USA eller Israel låg bakom attacken.



UPPDATERING:

Och här en artikel hos Yahoo/AFP om de konspirationsteorier som frodas på Internet.

Se även tidigare inlägg:

Obama kritiseras för att inte ha åkt till Paris 20150113

-------------

Om Sandy Hook-konspirationer och knäppgöksstämplar 20130118

Inga kommentarer: