onsdag 6 maj 2015

ISIS utfärdar dödshot mot Pamela Geller

ISIS har nu utfärdat ett direkt dödshot mot den konservativa amerikanska islamkritikern Pamela Geller - som stod som huvudansvarig bakom utställningen av Mohammed-karikatyrer i Garland, Texas.

Meddelandet från ISIS, löd:

"The attack by the Islamic State in America is only the beginning of our efforts to establish a wiliyah (authority or governance) in the heart of our enemy,"

"Our aim was the khanzeer (pig) Pamela Geller and to show her that we don't care what land she hides in or what sky shields her; we will send all our Lions to achieve her slaughter."


Som jag tidigare skrivit är det i detta läge av yttersta vikt att stå upp för Pamela Geller och Robert Spencer och USA:s islamkritiska rörelse - en rörelse som hanterar dessa frågor bättre än de flesta islamkritiker här i Europa gör, där rasistiska komponenter på ett eller annat vis är närvarande på ett sätt som alls inte existerar inom amerikansk konservatism.

Men även de som ogillar Geller och hennes vänner, bör förstås även de i en stund som dessa tydligt stå upp för henne och mot dem som utfärdar dödshot likt dessa.

Här skriver Geller en artikel i Time, en respons mot sina kritiker - kritiker som de senaste dagarna trätt fram och fördömt utställningen, hennes uttryckssät etc (vänsterliberaler som tolkar islam utifrån utdaterade klassteorier).

Och här intervjuas hon också om hoten, av Sean Hannity på Fox News, tillsammans med den brittiske pro-militanta islamisten Anjem Choudary som även han vill se henne dö:



Här också en uppföljande diskussion hos Sean Hannity mellan Pamela Geller och Juan Williams:



UPPDATERING 2015-05-07:

Här, i en artikel på Politico, försvaras Pamela Geller också av Rich Lowry - redaktör på National Review och en av den konservativa rörelsens relativt unga stjärnor - som konstaterar att etablerad media inte kan stå ut med tanken på att Pamela Geller blivit en yttrandefrihetsstjärna. Etablerad media som inte har något emot att kristendom smädas, och helt missar att USA:s historia är fylld av politisk satir av betydligt värre slag än någon Mohammed-karikatyr.

Mycket bra av Rich Lowry - den konservativa rörelsen var öppnare för den islamkritiska falangen för ca 10 år sedan, men i takt med nedskrivningarna från vänsterliberaler blev islamkritik för många alldeles för besvärlig och dessa stängdes ute. Efter ISIS inträde har dörrarna åter börjat öppnas - vilket är mycket positivt.

Här i Sverige är vägen dit betydligt längre, där man hellre pushar dåliga amerikanska islamologer som Reza Aslan och John Esposito - författare mer i linje med Sveriges egna islamapologetiska vänsterakademiker.

Källa: New York Daily News

Se även tidigare inlägg:

ISIS tar på sig terrordådet i Texas 20150505

-----------

Vår podcast om ämnet, med Mattias Gardell och Robert Spencer om Lars Vilks, Pamela Geller, svensk media, islamofobi och militant islam:

Podd 15: Islamofobi och Militant Islam: Vad är Farligast? 20121214

Inga kommentarer: