söndag 12 februari 2012

CPAC 2012 - del 18: Wayne LaPierre

National Rifle Associations CEO Wayne LaPierre är en återkommande talare på CPAC - och var naturligtvis där även i år. Här är hans tal:



Wayne LaPierre inleder med att beskriva hur det andra konstitutionstillägget hotas om Barack Obama omväljs. NRA ämnar dock bekämpa Obama-administrationens hot - så som man gjort varje gång tidigare när friheten hotas. Och när valdagen i höst kommer, så kommer Obamas förlust att bero på USA:s vapenägare.

Obamas intention är att förgöra det andra konstitutionstillägget under sin andra mandatperiod. Från sin första dag under sin första mandatperiod satte han sikte på sitt omval. Han har dock ingen önskan att bråka med USA:s 100 miljoner vapenägare - och beslöt sig därför för att undvika frågan under sin första period. Under hans andra planerar han dock att ta itu med frågan ur sitt perspektiv.

LaPierre ger sedan exempel på vad Obama redan gjort för att begränsa amerikanska vapenägares frihet. Det kommer han dock att tala tyst om nu eftersom han minns 1994 när Bill Clinton försökte förbjuda vapen, och vapenägare sa sitt och Representanthuset blev republikanskt. Obama minns 2000 när vapenägare gav sig ut i tusentals och besegrade Al Gore runtom stora delar av USA - inklusive i hans hemstat Tennesse. Samma sak kommer att ske 2012.

Han fortsätter att förklara att liberala domare också hotar vapenägarnas rättigheter, och att Obama inte kan tillåtas få tillsätta fler. Likaså beskriver han Fast and Furious - och hur Obama-administrationen helt misslyckats föra en ansvarsfull vapenpolitik, och försökte istället lägga skuldbelägga goda vapenägande medborgare, och han fördömer NBC:s hela nätverk för att tala alldeles för lite om saken.

Han fördömer sedan att Obama-administrationen också skymundan stödde FN-avtalet som hotar amerikanska vapenägare från att sälja vapen, och åkte därför själv till FN-skrapan och förklarade inför delegaterna från alla världens hörn vad amerikansk frihet innebar och att de inte hade någon auktoritet alls att lägga sig i den. Det är också så amerikaner runt hela landet känner - men inte från Obama. Han vill nämligen vara en del av "världsklubben", och gör vad han nu trots allt kan för att begränsa vapenägande.

Vapenägare i hela landet förstår dock detta, och har bestämt sig för att rädda landet. Man för nu aktiva kampanjer på många håll i hela landet för att berätta de saker media inte berättar om dessa saker. Han visar sedan ett kort videoklipp som också kommer att visas runtom i landet, om de mexikanska drogkarteller som redan gjort insteg i USA och Obama-administrationens Fast and Furious-operation och dessas skuldbeläggande av amerikanska vapenägare.

Den 6:e november ämnar dock USA:s vapenägare skicka ut Obama ur Vita Huset.

Kort reflektion: Wayne LaPierre talar också han på de flesta CPAC-konferenser och är alltid "laddad" när han talar vad som helt uppenbart är hans hjärtefråga. Videoklipp har han använt sig av förut vilket också de gör talen mer levande och engagerande. För en utomstående svensk betraktare som mig själv, så är han och så många andra amerikanska politiker (som Bobby Jindal) helt essentiella för att få en rättvis förståelse för vad amerikanskt vapenägande innebär (och vad det -inte- innebär) eftersom det är ett ämne som här i Sverige aldrig någonsin skildras särskilt förstående.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 17: Steve King 20120212

Inga kommentarer: