måndag 16 juli 2012

Bloombergs mormon-omslag

Bloomberg Businessweek hade ett nummer om pengar inom mormonkyrkan med omslag med Johannes Döparen som talar till mormonernas grundare Joseph Smith och säger till denne (och till aposteln Oliver Cowdery) att bygga Burger King, ett affärscenter etc - varpå Smith säger "Halleluja". Tanken var förstås humoristisk - men mormonerna skrattar inte. Här har MSNBC ett inslag om saken, där mormoners syn på pengar diskuteras och vilka kopplingar Mitt Romney eventuellt har till denna syn:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Mormonernas syn på pengar är givetvis ett intressant ämne. Men det är inte svårt att förstå om bilden för mormoner kan te sig stötande. Och få skulle numera ha skildrat Mohammed på det sättet. Mormonkyrkan släppte också följande respons på omslaget och artikeln, där man förklarar sin syn på pengar, där man berättar hur mormoner blev företagare till stor del pg a att den väster dit man fördrivits saknade näringsliv, och de saker man behövde tvingades man anordna själv. Numera har kyrkan en välutvecklad affärsverksamhet, men de pengar man tjänar används i ett syfte - och ett gott sådant:

"The key to understanding Church finances is to understand that they are a means to an end. They allow the Church to carry out its religious mission across the world."


Se även tidigare inlägg:

Bill Maher: Romney gav allmosor till sin mormonkult 20120429

Inga kommentarer: