lördag 8 september 2012

Paul Ryan: Regeringen bör respektera delstatliga marijuana-lagar

När Obama tillträdde hoppades många - inklusive jag själv - att de federala lagarna mot medicinsk marijuana skulle upphävas, och de delstater som legaliserat marijuana för medicinskt bruk skulle tillåtas göra detta.

Så blev inte fallet, och USA har fått se det ena absurda exemplet efter det andra på när FBI arresterat personer som agerat i enlighet med sina delstaters lagar men i brott mot den federala regeringen.

De flesta av den amerikanska legaliseringsrörelsen, tyr sig numera hellre till libertarianska kandidater snarare än till etablerade republikaner eller demokrater. Men VP-kandidat Paul Ryan gjorde nyligen ett viktigt uttalande i frågan när han förklarade att han visserligen personligen motsätter sig legal marijuana (även för medicinskt bruk) men att han anser att frågan bör avgöras av delstaterna och att den federala regeringen bör respektera delstaternas beslut.

"It's up to Coloradans to decide." sa Ryan om saken i en TV-intervju i Colorado.


Om Ryan och Romney vinner och gör verklighet av denna syn på saken, så vore det givetvis mycket välkommet. Här skriver Newsweek förövrigt om det senaste ifråga om forskningen kring betydelsen av marijuana vid cancerbehandling.

Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

Förslag om att avskaffa federalt förbud mot marijuana 20110623

CPAC 2011 - del 15: Gary Johnson 20110212

Väljare säger nej till marijuana och nej till sharia 20101103

Marijuana kan bli lagligt i Kalifornien 20101025

Eric H. Holder tänker stoppa åtal av laglig marijuana 20090319

USA:s svaga rättsväsende 20090319

Inga kommentarer: