lördag 15 september 2012

Values Voters Summit 2012

För närvarande hålls den återkommande socialkonservativa konferensen Values Voters Summit 2012 - på Omni Shoreham hotell i Washington DC, mellan den 14 och 16 september. Under dessa fyra år av i synnerhet i början - libertarianskt präglad ekonomisk te-party-konservatism - blev Values Voters Summit en viktig plats för de socialkonservativa att göra come-back.

Det var emellertid också här som baptistpastorn Robert Jeffress kallade Romneys mormonism för en kult, något han sedan fick skarp kritik för från konservativt håll - vilket fick honom att utveckla och förklara att han ansåg mormonismen vara en teologisk kult, om än inte en social sådan.

Mitt Romney kommer inte att tala på årets konferens (men däremot skickade han en videohälsning), inte heller hans hustru Ann - vilket det hade spekulerats om att hon skulle göra - men VP-kandidat Paul Ryan talade däremot igår, likaså Rand Paul, Michelle Bachmann, Jim DeMint, Eric Cantor, Steve King, Gary Bauer, Bob McDonnell, Allen West och Mike Huckabee. Här är är talen (UPPDATERAS fortlöpande).

Tony Perkins:

Tony Perkins från Family Research Council - som också är konferensens president, öppnade konferensen och förklarade att precis som republikanerna höll sitt konvent i Tampa och demokraterna sitt i Charlotte, höll värdeväljarna nu sitt eget konvent.

Han gjorde sedan ungefär motsatsen till vad som hände på DNC-konventet (där man först ville stryka Gud - och Jerusalem - ur partiplattformen, men sen ändrade tillbaka), och förklarade att ett förslag lagts fram om att som tema på konferensen ha: No Apologies: In God We Trust (det första, namnet på Romneys bok, det andra det penga-inpräntade amerikanska mottot). Ta en titt - för er som hängde med i demokraternas process om saken är det här onekligen ganska roligt, då Tony Perkins gör underhållande satir om demokraternas process:



Mitt Romneys videohälsning:

Romney förklarar vikten av att ha en president som står upp för liv (oföddas rätt till liv) och för traditionella äktenskap - såväl som nationens motto om One Nation under God:



Rand Paul:

OBS: Rand Paul börjar 7 min 30 sek in i klippet (innan dess Tony Perkins i repris):



Michele Bachmann:



Kongressmän Jim Lankford (Oklahoma), Jeff Fortenberry (Nebraska), Tim Huelskamp (Kansas)



Jim DeMint:

Senator Jim DeMint från South Carolina:



Paul Ryan:

VP-kandidat Paul Ryan:



Bob McDonnell:

Virginias guvernör Bob McDonnell:



Gary Bauer:



Ted Cruz:

Texas republikanske senatskandidat Ted Cruz:



Kamal Saleem:

Fd muslimsk terrorist som blivit kristen:



Rick Santorum:



Jan Brewer:



UPPDATERINGAR följer...

Se även tidigare inlägg:

Ron Paul vinner straw poll på Values Voters Summit 20111009

Values Voters Summit 2011 - del 1 20111009

Inga kommentarer: