torsdag 4 oktober 2012

Presidentdebatt 1: Romney vann

Den första presidentdebatten, som hölls på Magnus Arena i Denver, Colorado är just avslutad. Imorgon följer en längre sammanfattning men här en kort kommentar. Nedan kan hela debatten också ses, för er som inte följde den live:

Ingendera av de två kandidaterna gjorde bort sig. Och i början av debatten gjorde båda väldigt bra ifrån sig. I takt med att debatten gick framåt så var det dock Obama som satte några av sina argument på repeat och försökte i olika sammanhang mest hamra in det han sagt i tidigare kommentar, och försökte på så vis fästa negativa stämplar vid Romney.

Obamas attacker fastnade dock inte på Romney som aldrig hamnade på defensiven, vare sig ifråga om hur han såg på Medicaid, utbildning, skattesänkingar, Dodd-Frank eller Medicare. Och de fallgropar där man kunde ana att han skulle kunna få problem med att förklara sig var han väl förberedd att besvara.

Romney var också tydligare när det gällde att vara specifik i sin syn på de övergripande frågorna om regeringens roll, och bipartisanskt samarbete etc.

Det viktigaste Romney gjorde var dock att han presenterade sig på nytt för det amerikanska folket - och tydligt visade att han inte hade några problem med att vare sig stå upp mot presidentens attacker, eller att visa vad han ansåg var fel och att han själv hade en annan plan framåt.

Pressen på Romney inför denna debatt var oerhört hög. Men han klarade pressen, jag anser att han vann. Men även om man inte anser att han var en tydlig segrare, så är det svårt att se hur han inte faktiskt vann mest av de två på denna debatt.

Här är debatten, för er som inte följde den live:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



1 kommentar:

Anonym sa...

Solklar vinst för Romney. Han borde till och med köra över Obama ännu mer när denne hade en dålig kväll.