tisdag 6 augusti 2013

Många troende för immigrationsreform

Immigrationsreformen toppar inte längre nyhetsrubrikerna, och Obama har börjat skifta fokus mot ekonomin istället, men kampen för att lyckas genomdriva den har inte upphört. Här skriver NBC News om evangelikalas arbete för immigrationsreform.

Pastor Samuel Rodriguez leder the National Hispanic Christian Leadership Conference, som samlar 40 000 evanglikala församlingar och är en av många grupper som aktivt arbetar för genomdrivandet av en immigrationsreform.

“It is very difficult to argue theologically that Jesus would be opposed to immigration reform,” säger han. “Beyond the issue of the public policy, the heart of God is for those that are suffering and for the oppressed and the marginalized.”


Men det är inte bara evangelikala som stöder en reform, det gör även USA:s katolska kyrka och därtill också många mormoner. Men det är inte bara medmänsklighet som driver önskan till reform - en stor del av de illegala immigranterna är kristna och utöver att kyrkorna på nära håll fått se immigranter i deras egna församlingar splittras pg a en utebliven reform - och bland USA:s många illegala immigranter finns också många troende som kyrkorna ser stor framtidspotential i.

Under Kongressens augusti-uppehåll kommer därför många lagstiftare att möta många olika intressegrupper hemma i sina valdistrikt - de evangelikala och andra troende hoppas att de i bruset av röster också ska kunna förmedla sin syn.

Källa: NBC News

Se även tidigare inlägg:

Immigrationsreformens öde 20130723

Inga kommentarer: