tisdag 13 maj 2014

Karl Rove om Hillary Clinton och eventuell hjärnskada

Karl Rove har uttalat sig om Hillary Clinton, och att hennes fallolycka 2012, kan ha gett henne en hjärnskada - något som indirekt givetvis ifrågasätter hennes kvalifikationer som möjlig president. Karl Rove har förstås fått stor kritik för saken. Här rapporterar NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här intervjuas han om uttalandet på Fox News:



Karl Roves uttalande är långtifrån någon katastrof. Värt att komma ihåg (vilket ingen från vänsterkanten någonsin gör):

Den konservativa ikonen Barry Goldwater stämplades som psykiskt störd - eftersom ingen med riktigt vett kunde vara konservativ; Ronald Reagan - menade kritikerna - var dement långt innan han lämnade Vita Huset (vilket det t o m finns liberalt producerade dokumentärer som ger sig i kast med att försöka förklara att han var....) Dick Cheney kritiserades år 2000 för sitt svaga hjärta. Och ja, minns ni John McCain 2008 - där demokraterna varnade för hans ålder, och sa att Sarah Palin om hon blev vice-president skulle vara bara "ett hjärtslag borta från presidentskapet" - naturligtvis med en antydan om att McCain kunde få en hjärtattack.

Här en ad som gjordes 2008 om McCains svaga hjärta (och Palin som VP):



Den här historien är alltså inte ny - och oftast är det liberalerna som i dessa avseenden är de mest elaka - något för svenska journalister som eventuellt snappar upp det här pratet om Karl Rove att notera.

UPPDATERING:

Här uttalar sig Bill Clinton till sin hustrus försvar:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



UPPDATERING:

Här skriver Clas Svahn i DN om händelsen utan ett enda ord om den bakgrund jag i detta inlägg gett - vilket här i Sverige helt enkelt blir snedvinklad rapportering eftersom vi inte kan särskilt mycket om hur politik i USA fungerar.

Källor: Politico, The Wire

Se även tidigare inlägg:

Avsvimmad Hillary Clinton skjuter upp vittnesmål om Benghazi 20121217

Inga kommentarer: