torsdag 14 maj 2015

Fox News försvarar sig mot Obama-kritik

President Obama talade häromdagen om fattigdom, och kritiserade Fox News för samtalstonen i debatten. Här klippet från Obama:



Här kommenterar Howard Kurtz på Fox News:



Och här Greg Gutfeld om saken på Fox News:



Och här Bill O Reilly om Obamas uttalande:



Kommentar:

Fox News har under åren begått somliga fel - som te x rapporteringen om Cliven Bundys ranch, som i slutändan inte alls visade sig vara bara vanliga hederliga cowboys som stod upp för sina konstitutionella rättigheter mot en överstatlig federal regering - utan också konspiratoriska milisrörelser med Cliven Bundy själv som åtminstone på TV framstod som rasist.

I rapporteringen om upploppen i Baltimore har Fox News också brustit. Men, överlag är Fox News bättre än alla andra TV-nätverk, när misstag begås så görs det pg a att Fox vågar och vill vara ideologiska / konservativa där andra inte vågar ta ställning. Vilket ibland (fast ytterst sällan) leder till obalanserad rapportering i sökandet efter den bristande balansen. Exempel på sådant:

Polisvåld är dåligt, men polisen måste förstås vara bra, vilket liberal media ignorerar, och därför ska vi skildra det bra med polisen, även i fall när de uppenbart gör något riktigt uselt.

Trots sådana brister, som inte är vanligt förekommande, håller Fox News en balans som helt saknas hos de liberala och progressiva talk-show-värdarna på MSNBC och som även saknas på helt vanliga objektiva nyhetskanaler som CBS eller CNN. Den Fox News-bubbla som existerar är i mitt tycke mindre skadlig än de andra bubblorna diverse nyhetsbyråer skapar. De liberala utmålar konservativa som rena ondingar (Rachel Maddow, etc) och de mer objektiva nyhetsrapporterna klarar nästan aldrig av att kunna förmedla ett konservativt perspektiv eller ens en konservativ analys av någonting alls, och blir därmed passiva medlöpare till förespråkarna av en liberal världssyn.

Och just därför behövs Fox News, och fyller en roll inte ens USA:s president är kapabel att prata ner, ens de somliga bristerna till trots.

Se även tidigare inlägg:

Fox News har högst förtroende 20150310

Inga kommentarer: